Bestemmingen

Door het almaar groter wordende hogesnelheidsnet in Europa is steeds makkelijker en sneller om te reizen met de trein. Het is niet voor niets dat er steeds meer mensen beslissen om voor een zakenreis, stedentrip of vakantie te reizen per trein. Ook voor een vakantie met baby of peuter is reizen met de trein ideaal. Je komt ontspannen aan op je eindbestemming en dat zonder lange rijen bij de check-in balie.

Snel met de trein naar België, Frankrijk, Duitsland en zelfs Engeland is geen probleem meer. Vroeger had je alleen trage intercity’s en slaaptreinen, maar sinds de komst van hogesnelheidstreinen die een snelheid tot 300 km/u halen ben je eerder op je eindbestemming dan met de auto of zelfs vliegtuig. Vooral de landen die verder weg liggen zoals Spanje en Italië zijn beter ontsloten door de snelle verbindingen. Bijkomend voordeel is dat je met de trein midden in een stad uitstapt zodat je meteen bent waar je wilt zijn. Er zijn geen lange en dure taxiritten of treinritten meer nodig van het vliegveld naar het centrum!

Kies er dus vandaag nog voor om een treinreis naar Brussel, Parijs, Berlijn, Londen of welke stad dan ook te maken en ervaar hoe ontspannen reizen met de trein is!

België
Antwerpen
Brugge
Brussel
Frankrijk
Bordeaux
Marseille
Nice
Parijs
Duitsland
Bonn
Bremen
Berlijn
Düsseldorf
Frankfurt
Keulen
Engeland
Londen

Al deze bestemmingen zijn eenvoudig, comfortabel en snel te bereiken met verschillende hogesnelheidstreinen. Uiteraard kan je veel meer bestemmingen bereiken, zoek dus vooral verder op de websites van de verschillende maatschappijen en oriënteer jezelf voordat je een treinticket boekt. Zoals eerder al gezegd kom je in alle gevallen midden in de stad aan of in de buurt van een vliegveld. Je hebt met de trein dus nooit het probleem (zoals met het vliegtuig weleens) dat je naar een bepaalde stad vliegt en nog een uur verder moet reizen om in het centrum te komen.

Hieronder een kaart van treinrails die in Europa zijn aangelegd (of worden aangelegd) en hoe hard hier op gereden mag worden. Helaas rijden de treinen nog niet overal zo hard als ze zouden mogen. Je kunt deze ook gebruiken voor een weekendje Luxemburg.

(klik voor een grote versie)

Treinrails Europa