Eurostar

Wat is de Eurostar?

Eurostar is dé hogesnelheidstrein die dagelijks van Brussel-Zuid naar Lille, Ebbsfleet en Londen rijdt. Vanaf Brussel rijdt Eurostar met 300 km/uur tot de Kanaaltunnel. Het duurt slechts 21 minuten om door de tunnel te rijden! Wil je dus met de trein naar Londen, dan is de Eurostar de oplossing voor jou.

Bij de meeste treinkaartjes van de Eurostar hogesnelheidstrein kan je in Nederland gebruik maken van de InterCity naar Brussel om naar de Eurostarterminal in Brussel te reizen. Je kan dit zelfs al een dag eerder dan je Eurostar trein vertrekt doen. Vervolgens rijdt je door met de trein naar Londen.

Eurostar-treinen zijn 4 maanden voor vertrek al te boeken. Reserveren is verplicht, maar dankzij de verplichte reservering ben je zeker van een goede zitplaats. Als je je aansluiting hebt gemist, kan je je ticket aan de servicebalie omboeken voor een stoel op een volgende Eurostar hogesnelheidstrein. Regel dus vroeg van tevoren je trein naar Engeland en je hebt de beste plaatsen!

Alle Eurostar voordelen op een rij

Meestal is een InterCity kaartje naar Brussel al inbegrepen

Geen last van een onstuimige zee

Uitgerust op de plaats van bestemming

In minder dan 2 uur van Brussel naar Londen

De Eurostar rijdt minimaal 8 keer per dag

Op de Eurostar treinen mag je maximaal 2 middelgrote koffers en 1 stuk handbagage meenemen. Ook je fiets is geen probleem, het enige nadeel is dat deze 24 uur later pas af te halen is op het aankomst station. Helaas mag je geen huisdieren meenemen, blindengeleidehonden mogen wel meereizen.