TGV

Wat is de TGV?

De TGV (Train à Grande Vitesse, frans voor hogesnelheidstrein) is het eerste hogesnelheidstrein van Europa. TGV staat voor een luxe, betaalbare en snelle reis met de trein. De TGV’s brengen je met een snelheid van 300 km/uur naar meer dan 230 bestemmingen in Frankrijk. Daarmee is het een zeer fijnmazig netwerk van bestemmingen die ook vanuit Nederland goed en snel te bereiken zijn.

Ook vanuit Brussel heb je de mogelijkheid om met de TGV hogesnelheidstrein door te reizen naar steden in Frankrijk. Het grote voordeel van overstappen in Brussel-Zuid (dus niet Parijs) is dat je op hetzelfde station blijft en niet heel Parijs hoeft te doorkruisen met de metro of een taxi, dit scheelt je veel stress en tijd.

Deze internationale trein is een uitstekend alternatief voor auto, vliegtuig of bus. Geen last van files, parkeerproblemen, tolwegen of lange inchecktijden. Naast veiligheid en snelheid is de trein ook nog eens beter voor het milieu dan vele andere vervoersmiddelen. Met de trein naar Frankrijk heeft dus veel verschillende voordelen, bekijk deze optie absoluut eens ten koste van de auto of het vliegtuig!

Alle TGV voordelen op een rij

Meer dan 230 bestemmingen tegen aantrekkelijke prijzen

Met hoge snelheid reizen

Lekker je benen strekken onderweg

Tijdens de reis comfortabel werken

Ticket online boeken en zelf uitprinten

Denk eraan om bagage mee te nemen die makkelijk te dragen is en past in de opbergrekken in de TGV. Laat geen waardevolle spullen in deze tassen of koffers zitten, houd deze spullen altijd bij de hand. Op de stations zijn bagagewagentjes beschikbaar om alles makkelijk te vervoeren. Op de grotere stations in Frankrijk zijn er zelfs kruiers aanwezig die je kunnen helpen met tillen. Wil je een fiets mee nemen? In een aantal gevallen is dit geen probleem. Een vouwfiets kan gratis mee en een normale fiets kost 10 euro extra.

Kijk voor de laagste prijs eens naar andere data, er kunnen namelijk flinke verschillen zitten in de prijs voor een ticket. Boek zo ver mogelijk van te voren (maximaal 3 maanden) zodat je de meeste kans hebt op goedkope treinkaartjes. Houdt daarnaast ook de speciale TGV aanbiedingen en acties in de gaten voor een zo voordelig mogelijke reis! Zo’n actie kan je al snel tientallen procenten van de totaalprijs schelen.