InterRail tickets

Wat is InterRail?

InterRail is een flexibel treinticket voor bijna alle landen van Europa. Zo kan je 30 landen verkennen met één ticket, een ticket voor alle landen heet een InterRail Global Pass. Ook ideaal in het kader van een last minute vakantie deal. Ook kan je een kaart kopen voor bepaalde landen, dat heet een InterRail One Country Pass. Je kan reizen in een aaneengesloten periode of kiezen uit eigen flexibele reisdagen. Z0 Europa ontdekken is een perfecte en zeer betaalbare optie!

Het is aan te raden om van te voren goed je reis te plannen met een goede treinplanner zoals de Internationale reisplanner van de NS of Deutsche Bahn (beiden volledig). Soms is het ook handig om van te voren alvast een aantal treinen te reserveren. Wil je gewoon heen en weer naar een bepaalde stad, dan is het aan te raden om met een hogesnelheidstrein naar deze bestemming te reizen.

Voorbeeld van een kaartje:

Voorbeeld InterRail ticket

Waar is je InterRail ticket geldig?Interrail Europa landen

Je kan je Global Pass gebruiken in, of een InterRail Pass kopen voor: België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Macedonië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland en Turkije.

Een InterRail Global Pass is niet geldig in het land waar je woont, je krijgt wel korting op treintickets van je vertrekstation naar de grens.

Extra voorwaarden InterRail

1 De Global Pass kan alleen worden gebruikt door Europese ingezetenen.
2 Een kaartje is geldig op alle nationale spoorwegen en sommige particuliere trajecten van de bovenstaande 30 landen.
3 Voor bepaalde speciale treinen (zoals hogesnelheidstreinen of internationale treinen) moet gereserveerd worden.

4. Voor groepen, ook single groepsreis wintersport, moet er langer van tevoren gereserveerd worden.

Interrail prijzen

De prijzen van tickets variëren voor jongeren (onder de 26 jaar), volwassenen en ouderen (ouder dan 60 jaar). Kinderen tot 4 jaar reizen gratis, kinderen tussen de 4 en 11 jaar krijgen 50% korting! InterRail Country Passes prijzen vindt je hier en InterRail Global Pass tarieven kan je hier vinden.